Soulless
Ik las Soulless zonder het eerste deel gelezen te hebben, Soulmate. Alhoewel het in het begin wel heel even duurde om in het verhaal te komen, heb ik nergens het gevoel gehad grote dingen te hebben gemist. De belangrijkste dingen werden ook in dit boek uitgelegd en duidelijk werd dat er een vlucht aan dit boek vooraf is gegaan, waar dit boek verder gaat.
Soulles is een dystopisch verhaal waarin je je soulmate vindt door middel van De zoektocht, vrije keus speelt hier geen rol.
Het verhaal gaat over Noe, een meisje dat ontsnapt is aan een instantie die haar leven grotendeels bepaalde. Ze is gevlucht met Arthur en Thyme en is terecht gekomen op een veilige plek. Noe blijft zoekende wie ze kan vertrouwen en vooral of ze op haar eigen gevoel kan vertrouwen, dit terwijl ze haar steeds groter wordende gevoelens voor Arthur moet plaatsen. Gevoelens die haaks staan op wat ze haar hele leven geleerd heeft.
De schrijfstijl is toegankelijk en fijn, het verhaal wordt grotendeels vanuit Noe verteld waardoor je haar worstelingen van dichtbij meemaakt. Er is een geheimzinnige andere verteller in het verhaal, het blijft lang gissen wie dit is. Dit is een leuke toevoeging aan het verhaal, ik was in ieder geval goed op het verkeerde been gezet!
Gedurende het verhaal herken je thema's zoals vriendschap, verraad, ontluikende liefde, jaloezie, wraak. Thema's die herkenbaar zullen zijn voor de lezer.
Het boek eindigt met een spannende ontknoping, wat doet hopen op een 3e deel dat maar snel uit mag komen!
Dankjewel voor dit boek!
Dankjewel voor dit boek!