Advertentie

Jill Mansell is een Britse schrijfster van feelgood romans. In Nederland en Vlaanderen verkocht ze al meer dan 2,5 miljoen exemplaren van haar boeken. Ze heeft er inmiddels bijna dertig geschreven. Eigentijds en vrolijk, sexy en romantisch, zo kun je haar boeken typeren.

In ‘Heerlijk duurt het langst’ leren we Lainey kennen, een vrolijke jonge vrouw die het leven neemt zoals het komt en er altijd het beste van probeert te maken. Ze werkt op een chateau in Frankrijk samen met haar vriendje en nog wat anderen. De eigenaren van het chateau kunnen maar net de boel draaiende houden en na nog een financieel debacle zijn ze genoodzaakt om al het personeel te ontslaan. Als het vriendje van Lainey haar ook nog eens laat zitten, weet ze het even niet meer. Maar gelukkig is daar Kit, haar collega en beste vriend. Omdat Lainey in Engeland nergens terecht kan, neemt hij haar mee naar zijn moeder. Samen gaan ze op zoek naar werk en Lainey ziet dan een advertentie van een droombaan: een chaotisch gezin in Cornwall zoekt een stelletje om hun gezin mee op orde te houden. Ideaal voor Lainey en Kit maar er is een probleem, ze zijn geen stelletje en zullen dat ook nooit worden. Toch besluiten ze samen te solliciteren en zich wél voor te doen als een stelletje. Dat lukt, ze worden aangenomen en beginnen in Cornwall. Het gezin bestaat uit moeder Majella met de tweeling India en Violet en zoontje Harry. De inwonende schoonvader Richard blijkt een bekend acteur te zijn, hij is uiterst charmant en innemend maar zorgt ook voor veel problemen. Het gezin wordt gecomplementeerd door Seth, de halfbroer van de tweeling en Harry en oudste kleinzoon van Richard. Lainey is meteen onder de indruk van Seth maar ja, ze heeft zogenaamd een relatie met Kit en dat blijkt niet de enige hindernis. Seth heeft er een enorme hekel aan wanneer mensen niet eerlijk zijn, dat was Lainey natuurlijk ook al niet geweest. Toch hebben Lainey en Kit het enorm naar de zin bij het samengestelde gezin en binnen no-time hebben ze zich onmisbaar gemaakt.
Het hele boek straalt positieve energie uit, het leest vlot weg en Jill Mansell weet als geen ander de ene verwikkeling na de andere te schrijven. Daardoor wil je het boek niet wegleggen en dóórlezen. Bovendien haalt de auteur ook nog veel actuele onderwerpen op een luchtige manier aan. Knap bv hoe ze het dilemma van de zeventienjarige India neerzet. Alle karakters worden prima neergezet, met name Lainey en later ook Seth worden verder uitgediept maar eigenlijk komt elk karakter in dit boek goed tot zijn recht. Van het knulletje Harry tot de charismatische, bijna tachtigjarige Richard. Een ideaal boek om in de vakantiekoffer mee te nemen of als #ikleesthuis boek van te genieten. Op de cover een mooi veldboeket, het straalt de vrolijkheid van het boek uit. De titel is heel toepasselijk, voor Seth duurt eerlijk het langst maar uiteindelijk is heerlijk toch lekkerder dan eerlijk! Niet heel veel diepgang maar wel heel veel leesgenot en een heerlijke afleiding van de dagelijkse sores, vier sterren dus.

Reacties op: Voor in de vakantiekoffer

191
Heerlijk duurt het langst - Jill Mansell
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners