Voor kinderen die van avontuur en magie houden!

Je@net Je@net
5 mrt 2024

Het magische kristal – Ina de Man

Amelia is een buitenbeentje op school. Wanneer ze ontdekt dat ze magische krachten heeft, wordt ze door haar oom Silas onder zijn hoede genomen. Hij leert haar omgaan met haar nieuwe krachten. Wanneer Rowena het team vervoegt, nemen de spanningen toe. Al snel blijkt dat zij kwade bedoelingen heeft die de wereld voorgoed kunnen veranderen.
Amelia sluit vriendschap met haar buurjongen Dean, die verrassend veel weet over magische werelden. Samen moeten ze trachten Rowena tegen te houden.

De cover van Het magische kristal ziet er prachtig uit en na het lezen van de achterflap was ik erg nieuwsgierig naar dit verhaal. Van Ina de Man verschenen eerder al enkele boeken met een historisch tintje, maar voor mij is dit het eerste boek.

De schrijfstijl van de auteur is boeiend en beeldend en leest prettig. Al lezend laat ze personages tot leven komen.

De personages zijn herkenbaar en zullen de jeugd zeker aanspreken. Amelia en Dean zijn twee verlegen, ietwat onzekere tieners. Beide voelen zich echte buitenbeentjes. Maar zodra ze vriendschap sluiten versterken ze elkaar en groeit hun beider zelfvertrouwen.

Het verhaal kent een mooie opbouw, waarbij we in het begin rustig kennis maken met de personages. Maar al snel wordt het steeds spannender en laat het verhaal je niet meer los. Met een paar leuke plotwendingen gaat het dan uiteindelijk naar de ontknoping. Erg knap gedaan in 128 pagina’s.

Het magische kristal is een mooi magisch avontuur over vriendschap en samenwerking. Samen sta je sterker dan alleen!
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9/10 jaar die van avontuur en magie houden..

4 ★

Bedankt Hamley Books voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Je@net