Een grappig en herkenbaar verhaaltje over bedtijdrituelen!
Ik weet niet meer hoe ik slapen moet – Bruno Zocca
Wanneer Lucy, de heldin van het verhaal, de slaap niet kan vatten, denkt ze dat ze misschien een van haar bedtijdrituelen heeft overgeslagen. Dus doet ze die één voor één opnieuw: heel precies.
Maar wakker blijft ze! Zal onze heldin ooit nog de slaap vatten?
De mooie cover van dit prentenboek laat me meteen glimlachen: een slapende hond en een klaarwakker meisje. Ik werk in de kinderopvang en weet dus alles van klaarwakkere kinderen die, hoe moe ze ook zijn, opeens niet meer weten hoe ze slapen moeten. Echt een boek dus om meteen maar eens te gaan lezen!
‘Ik weet niet meer hoe ik slapen moet’ is een lief en grappig verhaaltje waarin Lucy de hoofdrol speelt. Bang dat ze iets van haar bedtijdritueel heeft overgeslagen werkt ze alles nog eens af. Zo heerlijk herkenbaar voor de doelgroep, want elk kind heeft eigen bedtijdrituelen en waag het niet om daar van af te wijken. Erg leuk ook om hier samen met de kinderen eens wat dieper op in te gaan: Welke bedtijdrituelen heb jij? De slapende hond uit het verhaal geeft ook stof tot verder praten: Ken jij dieren die veel slapen? Wat is een winterslaap?
Elke pagina bevat slechts een paar regels tekst, vertaald door Edward van de Vendel, waardoor alle aandacht uit gaat naar de mooie, paginagrote illustraties. Ze geven het verhaal goed weer en er zijn veel details, waardoor er elke keer iets nieuws te ontdekken valt.
‘Ik weet niet meer hoe ik slapen moet’ is een grappig en herkenbaar verhaaltje over bedtijdrituelen en erg geschikt om samen met jonge kinderen te lezen en gezellig over na te praten!
4 ★
Bedankt Tiptoe Print voor dit recensieboek.
Maar wakker blijft ze! Zal onze heldin ooit nog de slaap vatten?
4 ★
Bedankt Tiptoe Print voor dit recensieboek.