De verhalenverzamelaar

Boeken.wormpjes 07 april 2025
Na het lezen van De verborgen boekwinkel was ik ontzettend benieuwd naar het volgende boek van Evie Woods. De verhalenverzamelaar begon goed , het verhaal had me vanaf het begin te pakken.
De schrijfstijl is vlot en het leest heerlijk weg, zoals ik gewend ben van Woods.

Toch merkte ik dat het verhaal halverwege een beetje stilviel. Waar ik aanvankelijk helemaal werd meegenomen, begon mijn aandacht wat te verslappen. De verhaallijn van Anna in 1910/1911 vond ik persoonlijk het sterkst; die wist me echt te raken en hield me het meest geboeid.

Wat ik een beetje miste, was het magische tintje dat De verborgen boekwinkel juist zo bijzonder maakte. In De verhalenverzamelaar is dat gevoel wat subtieler en dat vond ik jammer.

Desondanks blijft Woods manier van vertellen fijn en toegankelijk. Als je houdt van sfeervolle verhalen met een vleugje geschiedenis en gelaagde personages, is dit boek alsnog zeker de moeite waard.

Meer recensies van Boeken.wormpjes