Had er meer van verwacht
Aly verlangt naar iemand met een ziel zo zwart als de nacht—iemand die zonder spijt alles voor haar zou laten branden. Als spoedverpleegkundige heeft ze haar grenzen al lang verkend; haar fascinatie ligt bij de gemaskerde mannen die ze online volgt. Tot fantasie plots werkelijkheid wordt wanneer één van hen, shirtloos en zwaar getatoeëerd, in haar slaapkamer verschijnt. Eén dronken bericht is genoeg om haar donkerste wens tot leven te wekken. Josh Hammond leeft het liefst buiten de schijnwerpers, maar online speelt hij een gevaarlijk spel. Met zijn gemaskerde video’s weet hij miljoenen te verleiden, al is het Aly die zijn aandacht grijpt. Wanneer hij ingaat op haar verzoek om bij haar in te breken, raken ze samen verstrikt in hun duistere fantasieën—niet wetend dat Aly ook door iemand anders wordt gevolgd. Iemand met veel sinisterdere bedoelingen. Terwijl het gevaar groeit, verandert Josh van jager in beschermer. Hoe ver is hij bereid te gaan voor de vrouw die hij niet meer los kan laten?
Lights Out van Navessa Allen begon voor mij met een veelbelovend en intrigerend concept. De donkere sfeer en het spannende uitgangspunt trokken direct mijn aandacht en maakten me nieuwsgierig naar hoe het verhaal zich zou ontwikkelen. Helaas wist het boek die verwachtingen niet helemaal waar te maken.
Hoewel de dynamiek en chemie tussen de hoofdpersonages zeker aanwezig zijn, bleef de emotionele diepgang voor mij beperkt. Sommige scènes voelden meer bedoeld om te choqueren of te provoceren dan om het verhaal daadwerkelijk vooruit te helpen. Daardoor miste ik een sterkere band met de personages en hun keuzes.
Ook het tempo was voor mij wisselend. Bepaalde delen gingen erg snel, terwijl andere juist onnodig lang werden uitgewerkt. Het voelde alsof het boek niet altijd goed wist wat het wilde zijn: spannend, romantisch of psychologisch intens.
Al met al vond ik Lights Out een boek met potentie, maar met een uitwerking die mij niet volledig wist te overtuigen. Voor mij gevoel is dit boek toch overhyped. Voor liefhebbers van dark romance kan dit zeker aanspreken, maar voor mij bleef het steken op 2,5 ster.