Het bezorgt je rillingen

JLAngelica 14 januari 2026
De waarheid van Colleen Hoover volgt schrijfster Lowen Ashleigh, een relatief onbekende auteur die financieel nauwelijks rondkomt. Haar leven verandert abrupt wanneer ze een unieke kans krijgt aangeboden: het afronden van de succesvolle boekenreeks van bestsellerauteur Verity Crawford, die na een ernstig auto-ongeluk zelf niet meer in staat is om te schrijven. Tijdens haar verblijf in het huis van Verity stuit Lowen op een ongepubliceerde autobiografie vol schokkende en duistere onthullingen. Wat ze leest, is zo verontrustend dat ze besluit dit manuscript voor zichzelf te houden. Zelfs Verity’s man Jeremy, tot wie Lowen zich steeds sterker aangetrokken voelt, blijft in het ongewisse.
Naarmate de tijd verstrijkt, groeien Lowens twijfels: is Verity wel echt zo hulpeloos als ze lijkt? En hoe lang is het mogelijk om zulke gevaarlijke geheimen verborgen te houden zonder dat alles instort?

Verity is een indringende en onheilspellende thriller die je meteen vastgrijpt en niet meer loslaat. Psychologische spanning wat ook nog eens beklemmend voelt. Het verhaal ontvouwt zich geleidelijk, maar vanaf het begin hangt er een constante dreiging in de lucht die ervoor zorgt dat je blijft doorlezen.
Wat het boek mij extra aangrijpend maakte, is de invalshoek van het moederschap. Als moeder krijg je hier onvermijdelijk kippenvel van. De thema’s rondom kinderen, verlies en morele grenzen raken diep en blijven nog lang na de laatste bladzijde doorwerken.
Hoewel niet elke plotwending even verfijnd aanvoelt, is de emotionele en psychologische impact groot.
Verity is allesbehalve een prettig of licht boek, maar juist daardoor des te indrukwekkender en verslavender.

Meer recensies van JLAngelica