Een spannend verhaal met een duister randje
In dit verhaal volgen wij Sparrow, een 17-jarig meisje die in de dievengilde zit. Ze is zo getraind om op te gaan in de menigte en niet opgemerkt te worden. Vertrouwen is moeilijk te vinden in haar wereld en alles verandert dan ook wanneer ze een opdracht krijgt van 'De Kring', de geheimzinnige groep die het dievengilde leidt. Sparrow moet een voorwerp stelen die onmogelijk te stelen lijkt. Deze diefstal verandert haar hele leven.
Het boek start met een klein voorwoord wat mijn interesse al wist te pakken. Videogames hebben een grote rol gespeeld bij wat Julie Kagawa schrijft, vertelt ze in dat stuk, en dit boek heeft dan ook veel weg van Assassin's Creed. Laat ik dat spel nou helemaal geweldig vinden! Daarmee in mijn achterhoofd en de worldbuilding van het spel vond ik dit een onwijs spannend boek. Je blijft geboeid van begin tot eind en met het verhaal krijg je steeds meer antwoorden op de vragen.
De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is uniek en verfrissend. Een wereld die ik nog niet eerder gevonden heb in fantasy-boeken. Julie Kagawa weet dit ook onwijs goed neer te zetten met haar beeldende schrijfstijl. Daarnaast zijn de personages ook goed neergezet en kent het verhaal een mooie groei in de ontwikkeling van Sparrow en haar relatie met de bondgenoten. Het enige minpuntje vond ik dat het op den duur wat voorspelbaar werd, met name omdat ze elke keer weer met dezelfde vragen bleef zitten. Dat maakt het boek niet minder spannend. Ik ben daarom ook er benieuwd naar het volgende deel.
Al met al een boek met een sterke, vrouwelijke hoofdpersoon die haar eigen plan trekt in een sfeervolle en geweldige wereld.
Bedankt HarperCollins Holland voor het recensie-exemplaar!
Bedankt HarperCollins Holland voor het recensie-exemplaar!