Mixed feelings
Achttien maanden geleden kwam Violet op Basgiath oorlogscollege en inmiddels weet ze dat de lessen niet zullen helpen, want er is een flinke strijd aan de gang. De vijanden vallen zowel van binnen als buiten aan. Violet weet niet meer wie ze kan vertrouwen en gaat op zoek naar bondgenoten die Navarre willen steunen. Dit zal alles op proef stellen, maar ze zal alles doen om te redden waar ze van houdt: haar draken, familie, thuis en zelfs Xaden! Ook als dat alles zou kunnen vernietigen. Er is een storm op komst die sneller aankomt dan verwacht en niet iedereen zal dit overleven.
Het verhaal begint waar Iron Flame mee geƫindigd is en daardoor lees je in een chronologische volgorde verder. Aan het begin is het even wennen met alle namen, personages, draken en plekken, maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe beter je alles weer kan plaatsen. Rebecca weet je weer heerlijk mee te nemen met haar vlotte, spannende en emotionele schrijfstijl. Je merkt dat er in dit boek ook weer meer ontwikkelingen zijn rondom de personages en hun relaties met elkaar. Toch is er nog steeds niet heel veel diepgang, maar dat maakt het boek niet minder.
Na Iron Flame kan je met vragen zitten, maar na Onyx Storm val je in een nog groter gat. Je wordt weer achter gelaten met vele vragen, bedenkingen en je wilt daar eigenlijk wel meteen antwoord op hebben. Helaas moeten we op die antwoorden nog even wachten, maar het volgende deel wordt verwacht.
Ik kan er in ieder geval niet op wachten.
Ik kan er in ieder geval niet op wachten.