Een vrouw die uit is op wraak...

JLAngelica 21 augustus 2025
In dit verhaal volg je Millie, een jonge vrouw die na een aanval op haar zusje begint met App M. Een soort taxiservice waar je een berichtje naar toe kan sturen als jij je 's avonds onveilig voelt. Haar telefoon staat elke avond roodgloeiend met alle berichtjes die ze krijgt. Echter vermoordt ze een van de mannen tijdens haar werk en dat is nog maar het begin van een reeks van sterfgevallen.

Het boek start met een kleine uitleg waarom ze App M is gestart. Het is eigenlijk een soort buurtaap, maar dan voor vrouwen en dat alles heeft Millie gestart uit wraak. Verschillende thema's passeren de revue: trauma, mishandeling en mentale gezondheid. Dit is vooral terug te merken in de relatie van Millie en haar zus. Millie komt totaal niet sociaal over en soms is ze zelfs onsympathiek. Erg lastig om enige vorm van herkenning te krijgen of om een band mee te voelen. Daardoor kan het boek moeizaam voelen, maar door de humor wellicht ook wat luchtig.

De acties en keuzes die Millie maakt escaleren snel. Ook voelde het erg ongeloofwaardig. Millies relatie met een klant uit de winkel voelt realistisch evenals haar sociale banden. Het boek kent zeker humoristische momenten, maar al met al voelde het niet geloofwaardig en door het snelle tempo maakt Millie steeds meer foutjes, waardoor het ook wat chaotisch en onsamenhangend voelt.
Voor mij was dit boek niet 'my cup of tea'.

Meer recensies van JLAngelica

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.