Ik moest mij er door heen slepen

JLAngelica 04 januari 2026
Saeris Fane probeert te ontsnappen aan haar terdoodveroordeling door de Onsterfelijke Koningin Madra, maar opent per ongeluk een poort naar het mythische land van de Fae. Daar wordt ze gered door Kingfisher, een knappe maar norse Fae-krijger, die haar ook traint. Zonder het te beseffen sluit Saeris een verbond: ze moet haar pas ontdekte alchemistische magie gebruiken om zijn volk te beschermen tegen een naderende vampierenoorlog, voordat ze kan terugkeren naar haar eigen rijk.
Hoewel ze hem aanvankelijk niet kan uitstaan, is de aantrekkingskracht tussen Saeris en Kingfisher onmiskenbaar. Kingfisher draagt echter een duister geheim uit zijn verleden. Terwijl Saeris meer ontdekt over haar magie, hem en de wereld van de Fae, beseft ze dat hun lotten onlosmakelijk verbonden zijn. Samen moeten ze vechten om zowel zijn als haar rijk te redden van een allesverslindende dreiging.

Quicksilver van Callie Hart was voor mij uiteindelijk een teleurstellende leeservaring, vooral omdat mijn verwachtingen vooraf vrij hoog lagen. Het boek heeft zeker sterke elementen, maar wist me als geheel niet volledig te overtuigen.
Een prominente rol in het verhaal is weggelegd voor de worldbuilding. De wereld is uitgebreid uitgewerkt, wat op zich indrukwekkend is. Tegelijkertijd ging dit voor mijn gevoel ten koste van het verhaal zelf. Het tempo werd eruit gehaald door allerlei gebeurtenissen en het voelde wat langdradig aan.

Ook met de personages had ik moeite, met name met Kingfisher. Als lezer vond ik het lastig om een band met hem op te bouwen of zijn gedrag en keuzes te begrijpen. Daardoor werkte de dynamiek tussen de personages voor mij minder goed en kwam de emotionele impact niet volledig over. Erg jammer, want ik hoorde zoveel goede verhalen over die twee samen.
Hoewel de schrijfstijl prettig is en het boek zeker potentie heeft, miste ik de vaart en intensiteit die ik had gehoopt.
Al met al een boek met een prima verhaal, maar helaas blijf ik steken op 3 sterren.

Meer recensies van JLAngelica