Een thriller met een interessante plottwist
Iris besluit om als au pair te gaan werken bij een liefdevol gezin in IJsland. Hierdoor kan ze ook Nederland ontvluchten nadat ze een nare gebeurtenis heeft meegemaakt. Een nieuwe omgeving zal haar goed doen, denkt ze. Maar al snel beginnen er dreigbrieven haar het leven zuur te maken. Iemand dreigt om haar geheim te verklappen en Iris heeft geen idee wie deze brieven schrijft. Als er een vrouw in koelbloede vermoord wordt en Iris langzaam meegenomen wordt in de gebeurtenis kan ze niet anders dan dat ze alles op alles zet om de moordenaar te vinden.
Het boek is geschreven vanuit twee perspectieven, waardoor het in het begin wat last te volgen was wie welk verhaal vertelde. Eenmaal verder in het verhaal kom je er achter welk perspectief bij de moordenaar hoort en welke bij Iris. Toen was begon ik in het verhaal te komen. De schrijfstijl van het boek is prima en als lezer blijf je meedenken over wie er achter de dreigbrieven zit en de moorden. Zijn het twee verschillende personen? Of is het een en dezelfde? Door dat je elke keer een klein puzzelstukje krijg, wil je doorlezen en aan het eind komt alles bij elkaar.
In het verhaal zitten wel een aantal aspecten waar je de vraagtekens bij kunt zetten of dit wel daadwerkelijk realistisch is. Iris valt bijvoorbeeld direct als een blok voor een vader, gaat volledig op in een relatie zonder deze man te kennen. Ondanks dat is het boek zeker wel spannend. Toch heb ik nog wel het gevoel dat een paar losse eindjes niet volledig zijn beantwoord, maar de plottwist daarentegen maakt het allemaal weer goed.
Kortom; een thriller met een heerlijke twist.
Dankjewel @decrimecompanie en @tgeraerds dat ik mee heb mogen doen aan de blogtour en een recensie-exemplaar heb mogen ontvangen.
Kortom; een thriller met een heerlijke twist.