Indrukwekkend

Wat een verdrietig verhaal! Ik las nu toevallig twee non fictie boeken over WOII achter elkaar. Dat was best heftig.

In dit boek vertelt Henry (Heinz) zijn verhaal. Hierin zit ook een stukje geschiedenis over de joden en het eerdere onrecht….dus voor WOII. Soms kwamen er wat lastige woorden aan bod die ik even moest opzoeken, maar dat was verder niet storend.

Het boek bevat verschillende foto’s die een goed beeld geven van hoe het was. Extra portie kippenvel gegarandeerd. Soms moest ik het boek ook even dichtslaan…. Wat een vreselijke dingen zijn mensen toch aangedaan, zelf nog na hun dood.

Henry vertelt ook over hoe het na de bevrijding verliep. Dat ging ook niet altijd soepeltjes….

Het is een persoonlijk verhaal, maar erg nuchter en zonder poespas geschreven. Ik wisselde het fysieke boek af met het luisterboek. Ik luisterde voor het eerst met plezier naar een mannelijke voorlezer! Wilbert Gieske heeft echt een perfecte stem voor dit boek.

Meer recensies van Jolien de Rooij-Tensen