Vlot maar spannende verhalen

02 september 2021
Over het boek:

Eindbestemming is een spannende verhalenbundel met 8 korte zomerthrillers. Wie kijkt er niet uit naar een onbezorgde vakantie? Maar soms gaat het op reis gruwelijk mis. Ongerept natuurschoon, afgelegen campings en luxe hotelsuites in wereldsteden kunnen zomaar het decor worden van angstaanjagende taferelen. Zo kan het zijn dat een zorgeloze vakantie ineens kan veranderen in een huiveringwekkende trip.
Het boek bevat de volgende verhalen:

Merci
Claudia is op vakantie met haar man en kinderen. Tijdens een bezoekje aan de supermarkt wordt ze meegenomen door een knappe man die ze niet kent. Zonder een woord uit te kunnen spreken, laat ze zich meevoeren. Maar wie is deze man en wat moet hij van haar?

Inzinking
Frank en Marjorie trekken er op uit naar Zweden. Varen met een kano in de natuur en zelf gevangen vis als avondeten. Dan vangt Marjorie in de tent een gesprek op van Frank. Met wie is hij aan het telefoneren? Wat heeft hij te verbergen? Ze hebben al zeven jaar een relatie met elkaar. Maar hoe goed kent ze Frank eigenlijk?

Lena
Laura en haar man Stefan gaan naar hun stacaravan op de camping. De dag van tevoren moet Laura nog even weg en onderweg wordt ze afgesneden door een Audi. Thuis bijgekomen en spulletjes gepakt, vertrekken ze de dag erna. Maar aangekomen op de camping, lijkt het alsof Laura en haar familie in de gaten worden gehouden. Maar door wie?

Geheimen
Elvira is escort van beroep. Elvira gaat met haar moeder en haar kinderen op vakantie en ze ontmoet een man genaamd Pablo in een bar. Pablo nodigt Elvira uit in zijn suite van zijn hotel die bij de bar in de buurt zit. Eenmaal daar aangekomen, wordt ze bedreigt door hem met een pistool. Wie is deze man en wat moet hij van haar?

Papa
Mariska en haar zus Linda zitten tijdens hun vakantie op het terras in Kreta, Griekenland. Hun overleden ouders hebben daar in het verleden een tijdje gewoond. Ze wilden tijdens hun vakantie ook een bezoek brengen aan het huis waar ze hebben gewoond. Genietend van een drankje en een hapje ontmoeten ze een knappe man genaamd Nikos. Ze gaan de volgende dag met Nikos op pad, maar Mariska heeft de hele tijd een onderbuikgevoel over Nikos. Dan blijkt Nikos inderdaad niet de man te zijn die ze dachten dat hij was.

Levenslang
Veerle en Peter gaan met hun trekkerstentje erop uit, zonder hun kinderen. Aangekomen op een rustige kampeerplek, genieten ze van de zon en het uitzicht op een meer. Als Peter in de nacht verdwijnt gaat Veerle op onderzoek uit en schrikt van wat ze aantreft. Wat is er allemaal gebeurd?

Litteken
Rebecca vlucht naar Thailand na een geweldadige relatie met Michael. Daar ondergaat ze een operatie om er anders uit te zien. Wanneer dit is gelukt, zint ze op wraak en vliegt weer terug naar Nederland.

Oog om Oog
Elise is hondenoppasser. Als ze een flyer binnen krijgt met daarom de oproep voor een dierenoppas, meld ze zich meteen. Na een haastig en nerveus afscheid van de eigenaren, dwaalt ze door het huis. Dan wacht haar een onaaangename verrassing.

Mijn mening:
Ik kwam dit boek als luisterboek tegen en het trok me heel erg aan. De verhalen zijn allemaal vlot geschreven en je wordt gelijk het verhaal in gezogen. Ook de plottwisten in de verhalen waren voor mij heel verrassend. Ik vind het fascinerend hoe dit duo zo de spanning kunnen leggen in zo'n kleine verhalen. Van alle verhalen zijn "Merci" en "Oog om Oog" mijn favorieten.

Eindbestemming krijgt van mij 4 sterren

Meer recensies van