Kinderboek met een belangrijke boodschap
Heel af en toe lees ik kinderboeken en dan vooral boeken die misschien geschikt zijn voor mijn dochters van 8 en 10. Van dit boek kan ik nu al zeggen dat het zeker door hen gelezen gaat worden.
De schrijfstijl, maar ook de tekeningen, zijn goed gericht op de doelgroep van dit boek. De afbeeldingen (gelukkig niet te veel zodat de eigen fantasie nog kan werken) ondersteunen de tekst goed. Ook is het verhaal zo geschreven dat het voor kinderen rond de 8-10 jaar goed te begrijpen is.
Het gebruik van het onderwerp ruimte vond ik erg leuk. Ik weet dat veel kinderen in de beoogde leeftijdsgroep een fascinatie hebben voor de ruimte, het is zo ongrijpbaar. De fantasie wordt door dit boek nog eens extra aangemoedigd, want wie wil nou geen eigen zwart gat om de ‘niet-leuke’ dingen in te laten verdwijnen?
Maar toch heeft dit boek ook een belangrijke boodschap. Want Harrison heeft een woede probleem en vind een heel aantal dingen niet leuk. Maar dit boek geeft goed weer dat door dingen weg te stoppen (bijvoorbeeld in een zwart gat) of in woede uit te barsten, niet altijd de goede weg is om dingen te bereiken.
Heel mooi hoe de auteur zo’n belangrijke boodschap, die naar mijn idee ook goed gaat overkomen bij de jeugdige lezers, heeft weten te verwerken in een boek dat daarnaast ook nog eens leuk is om te lezen.
KokBoekenCentrum bedankt dat ik mee mocht doen aan deze blogtour!
KokBoekenCentrum bedankt dat ik mee mocht doen aan deze blogtour!