Luchtige feelgood

Joyce 02 oktober 2025
Een tijdje terug kreeg ik het nieuws dat ik een Vaste Verhalenfabriek Recensent was geworden. Het leuke hiervan is, is dat ik elke maand een aantal tussendoortjes krijg waar ik er sowieso 1 van mag recenseren. Welke? Dat mag ik zelf weten. Afgelopen keer koos ik voor ‘Met heel mijn hart’ van Janneke Spijkerboer.

Wat een luchtig feelgood tussendoortje was dit! Het leuke is dat dit verhaal eigenlijk verschillende aspecten pakt: Babet heeft angst voor het spreken in het openbaar, maar stemt toch toe bij haar vriendin om haar BABS te zijn. Daarnaast zit er ook nog een liefdesaspect in. Dit is dan ook weer verweven met het eerste aspect.

Ik vind het sterk hoe Babet er toch voor kiest om haar angst voor kiest om haar angst voor het spreken in het openbaar aangaat, maar ik moet wel zeggen dat hier wel heel snel overheen werd gestapt. Ik ben er zelf ook geen fan van, maar ik had het niet zo op kunnen lossen als Babet als mijn papieren onleesbaar zouden zijn. Haar angst wordt wel genoemd, maar naar mijn idee komt dit niet helemaal terug in de emoties.

Hoe het liefdesaspect is verweven vind ik wel erg leuk gedaan. Je had het wel een beetje aan voelen komen, maar dat maakt het zeker niet minder leuk!

De humor in dit boek is wel leuk, maar doordat alles eigenlijk heel snel gaat, gaat dat soms iets verloren. Het is wel een lekker luchtig verhaal wat perfect is voor een middagje!

Meer recensies van Joyce

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!