Bijzonder

Joyce 23 september 2025
Er was weer een leuke leesclub met Ilona! Het boek deze keer: ‘The first to fall’, geen Engelstalig boek, maar wel een boek waar de Engelse titel is aangehouden.

Laat ik het eerst even hebben over die cover en sprayed edges! Wauw! Ik kreeg het boek thuisgestuurd en ik heb het eerst met een soort van ‘eerbied’ vastgehouden, kijkend naar de mooie vormgeving.

Dat een mooie cover niet altijd iets zegt over de kwaliteit van het verhaal, is hier niet volledig aan de orde. Qua vertaling waren er wat foutjes, wat af en toe wat storend was tijdens het lezen. Maar daarnaast was het verhaal wel sterk.

Vanuit de cover zou je een feelgood/liefdesverhaal verwachten en ja dit zit er in. Maar er zit ook een klein thriller randje aan. Laat dat nou net mijn twee favoriete genres zijn, waardoor dit toch wel echt in mijn straatje moet liggen als boek. Maar ik kwam er vooral in het begin wat lastig in. Je gaat eigenlijk van hot naar her qua verhaal en ik heb echt even moeten worstelen om alles een beetje te plaatsen. Uiteindelijk kwam het goed.

Het verhaal over Aurora en Jakob wordt vanuit beide kanten weergegeven en beiden worstelen met hun eigen demonen. Je kunt merken dat ze samen sterk zijn om deze dingen te overwinnen, maar daar zijn ze zelf nog niet heel snel achter. Daardoor kabbelt het verhaal een beetje. Dat terwijl je als lezer probeert te ontrafelen wat er nou uiteindelijk in die kloof is gebeurd.

Dit verhaal heeft nog wat onafgewerkte lijntjes, die waarschijnlijk in deel 2 opgehelderd worden. Dit deel wil ik sowieso lezen, omdat het boek me uiteindelijk wel geïntrigeerd heeft.

Meer recensies van Joyce

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!