Goede start van de trilogie

Joyce 23 september 2025
Een tijdje terug kreeg ik hele leuke post van Bar, Josh en Maas. Ik wist niet precies wat het was, maar na de kaart gelezen te hebben, bleek het te gaan om een nieuwe boekenserie van Annette van Zuijlekom-de Zeeuw. Een eerder boek van haar vond ik erg leuk en ik vond het tof dat ze me vroeg om deze nieuwe serie (Rock & Rolde 1) te recenseren.

Deze trilogie speelt zich grotendeels af in de Zwitserse Alpen en iets minder in het Drentse Rolde, vandaar ook de naam Rock (berg) & Rolde. Erg leuk gevonden!

Rock & Rolde is ook de naam van het chalet dat Josh, Bar en Maas hebben in de Zwitserse Alpen. In dit eerste deel draait het voornamelijk om Bar die daar enkele weken vakantie viert. Hij trekt zich er helemaal terug en heeft weinig trek aan menselijk gezelschap.
Maar dan heeft hij nog niet gerekend op Olivia, een vrouw waarvan je op het eerste moment verwacht dat ze echt een verwend luxe popje is. Maar ik vond Olivia direct al een leuk personage. Ze heeft zeker veel meer lagen dan een ‘dom blondje’ (ja, ik mag dit zeggen, ik ben zelf ook blond ;)). Olivia mag, nadat ze uit Bloemendaal is weggevlucht, een tijdje bij Bar verblijven op de andere verdieping van het huis.

En ze zijn zo leuk samen. Vanaf het eerste moment zag ik voor me dat ze op den duur samen de Zwitserse Alpen onveilig zouden maken. Bij Bar en Olivia duurde dat net iets langer, maar ze voelden de spanning ook wel direct.

Dit boek is een heerlijke feelgood met af en toe een beetje spice. Toch kent dit boek ook wel enkele serieuze onderwerpen, waardoor de relatie tussen Bar en Olivia ook wel af en toe een dieptepunt kent. Maar liefde overwint alles, dus ook de diepe dalen die zich openbaren in de Alpen.
Niet alle verhalen zijn helemaal afgesloten, maar er zijn nog twee delen en ik ben er zeker van dat mijn vragen die door dit verhaal zijn opgekomen, worden beantwoord in die delen!

Meer recensies van Joyce

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!