Advertentie

Een thriller waarin een podcast centraal staat in het plot. Een podcast over een boot die is gezonken is, omstandigheden zijn heel mysterieus. Als hoofdpersonage Anna een van een overledene herkent, besluit zij, na een heftige gebeurtenis in haar leven, op zoek te gaan naar de waarheid.

Niet alleen de zoektocht van Anna, maar zeker ook het verhaal in de podcast is spannend. Het is haast twee thrillers voor de prijs van één. Het integraal opnemen van de podcast tekst tussen het heden, maakt het heel interessant om te lezen.

Anna's medestander Fin zorgt er voor dat de vragen die je als lezer hebt, gesteld worden. Vooral in het eerste deel van het boek loopt het aantal vragen heel rap op. Dit is heel kunstig gedaan door Denise Mina en gelukkig wordt alles ook beantwoord voor je het boek dichtslaat.

Gevoelens spelen een grote rol in Alibi, gevoelens van angst, opluchting, blijheid en ook verdriet wisselen elkaar in rap tempo af en zorgen voor het pageturner effect.
Het overgrote gedeelte van Alibi zijn heerlijk spannend en interessant om te lezen. Voor een aantal hoofdstukken geldt dit niet helemaal en vraag je je af wat de bedoeling van Denise Mina hiermee was.

Met Alibi heeft Denise Mina een héérlijke en vooral originele thriller geschreven. Het boek is boeiend en maakt nieuwsgierig naar de ontknoping.

Reacties op: Een podcast als drijfveer voor het plot