Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Twee sterke dames

Bedankt @ilonaslevenbijls en @lsamsterdam voor het mooie boek en de mogelijkheid om mee te doen aan de leesclub. Het samen bespreken van het boek, maakt het extra speciaal en geeft andere inzichten.

De ontzettend prachtige cover en het mooie promotiefilmpje op social media, maakten dat ik al direct bedacht “dit boek moet ik lezen”, maakt niet uit waar het over gaat, er komt een boekwinkel in voor!

Evie Woods is een Ierse auteur en heeft met De verborgen boekwinkel haar vierde boek geschreven. Het is tevens haar internationale doorbraak en het eerste boek dat in het Nederlands is uitgegeven. Op de achterflap is te lezen dat ze graag de magie wil laten zien in haar verhalen.

In De verborgen boekwinkel maken we kennis met twee dames in de jaren 1921 en 2021, honderd jaar van elkaar gescheiden. Opaline vlucht in 1921 om op onder een gedwongen huwelijk uit te komen en haar droom te verwezenlijken, een boekwinkel beginnen. Martha vlucht honderd jaar later ook, maar dan voor haar man. Hun verhalen verweven zich met zichzelf en kennen parallellen.

Evie Woods heeft me niet teleurgesteld en een meeslepende roman geschreven met interessante personages. De personages zijn heel realistisch neergezet en je leeft oprecht met ze mee. De liefde voor boeken zit verspreid door het hele boek en vele klassiekers komen langs. De verschillende tijdsperiodes is een van de sterke kanten van het boek, op een heel speelse manier krijg je zo veel informatie en kan je je een beeld vormen.

Magisch realisme is de beste omschrijving voor dit boek. Het was even wennen dat veel magie bewaard blijft en geen antwoorden geeft. De leesclub heeft mijn blik hierop positief bijgesteld. Mijn geoefende thrillerblik vertroebelde mijn waardering van dit andere genre.

Zowel in heden als verleden zijn er verrassende en heftige gebeurtenissen, die je intens doen meeleven. De heftige geschiedenis van Ierland met conservatieve gedachten speelt een grote rol in het leven van Opaline. Des te knapper is het dat ze zich probeert te ontworstelen.

Het boek zit vol met mooie zinnen, zoals onder andere deze: ‘Het mooie van boeken,’ zei ze, ‘is dat ze je de moed geven om je een groter en beter leven voor te stellen dan je ooit had durven dromen.’ Dit lijkt beide dames te inspireren in hun zoektochten.

Ik geef de zoektocht van de twee sterke dames naar hunzelf, liefde en geluk vier sterren en ben blij het boek gelezen te hebben.

#ikleeseviewoods #eviewoods #deverborgenboekwinkel #ilonaslevenbijls #lsamsterdam #zininfeelgood #buddyread

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Joyce Remmerswaal

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?