Allersterkste element: beeldend neerzetten van de sfeer
‘De verborgen kerstbibliotheek' van Jenny Colgan is een waar kerstcadeautje qua vormgeving met in de flap een bericht van de auteur zelf:
“I just wanted to say a huge vrolijk kerstfeest to all my lovely readers in the Netherlands and Belgium. Lots and lots of love”
Mirren heeft eerder een kostbaar boek gevonden, lees meer in ‘Expeditie Kerstboek’ en wordt nu door Jamie McKinnon gevraagd om een boek te vinden in zijn vervallen Schotse landhuis, dat hij heeft geërfd van zijn grootvader, die boek zou het landgoed kunnen redden.
Het allersterkste element van ‘De verborgen kerstbibliotheek’ is het beeldend neerzetten van de sfeer. Je waant je net als Mirren in het landhuis, voelt haast de kou van de sneeuwstorm en het uitvallen van de stroom. Net als Mirren, Jamie de anderen dwaal je door de vertrekken en probeert de mysterieuze aanwijzingen te volgen. Het puzzel element is heel goed uitgewerkt en kwam heel duidelijk over op papier.
De vergelijking tussen arm en rijk komt vaak (terloops) aan bod tijdens het boek en wordt op een mooie manier verwerkt. De mogelijkheid om je eigen keuze te maken, ongeacht wat anderen verwachten, geeft een mooi plotverloop en maakt het een ware feelgood. Je kan niet anders als het boek dichtslaan met een heerlijk gevoel.
Het was heerlijk om begin november even te verdwijnen in een Schots landhuis met prettige mensen om je heen. Niet perse een echte kerst feelgood, maar zeker een hele fijne winter feelgood. Een feelgood zoals een feelgood bedoelt is en een absolute aanrader om te gaan lezen, Ik geef vier sterren.
Het ontvangen van het boek van @lsuitgeverij heeft mijn mening niet beïnvloed.
#ikleesjennycolgan #jennycolgan #ilonaslevenbijls #lsuitgeverij #buddyread @lsuitgeverij @ilonaslevenbijls @zininfeelgood
Het ontvangen van het boek van @lsuitgeverij heeft mijn mening niet beïnvloed.