Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een genot om te lezen

Alweer het vierde boek van het Deens thrilerduo Kim Faber en Janni Pedersen! Schaduwrijk is de titel, passend bij de eerdere titels in de serie. Wederom Juncker en Signe in de hoofdrol.

Uit het niets vind er een aanslag plaats op een kolencentrale in Noord-Jutland, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de Co2 uitstoot en aankomende limieten. Daarnaast wordt in Kopenhagen de zoon van de minister van milieu vermoord gevonden. In eerste instantie is alleen Juncker direct betrokken samen met oude bekenden Kristoffer en Nabiha, maar Signe raakt al snel betrokken.

Schaduwrijk is een echte Faber & Pedersen in het feit dat de opbouw van het verhaal en plot ijzersterk zijn. Opgedeeld in slechts een aantal dagen, die wel heel lang zijn en waarin veel gebeurtenissen de revue passeren. Oude bekenden als personages, maar ook nieuwe namen die sterk worden omschreven en je direct op je netvlies hebt.

Niets is wat het lijkt, als je als lezer enigszins een conclusie dreigt te trekken, wordt je direct weer afgestraft. Het is niet zo eenvoudig en Faber & Pedersen hebben wederom een subliem plot met de nodige verrassingen. De spanning is te omschrijven als onderhuids, vanaf de eerste bladzijde aanwezig en je voelt dat het broeit, maar nog niet tot uitbarsting komt. De druk wordt steeds meer opgevoerd en vol verbazing lees je het laatste gedeelte van Schaduwrijk.

Zoals we gewend zijn uit de eerdere delen is er in Schaduwrijk aandacht voor maatschappelijke en actuele thema`s, die heel helder en eerlijk uiteengezet worden en het boek nog realistischer maken. De schrijfstijl is helder en er worden geen woorden verspilt. Het boek is waarschijnlijk prima als losstaand deel te lezen, maar het is ook wel een heel fijn deel in de serie door de persoonlijke impact op het leven van Juncker en Signe.

Het was wederom een genot om dit boek te lezen, je vliegt er doorheen door de continue spanning en sterke en vlotte schrijfstijl. Faber & Pedersen zijn een ware aanwinst in het thrillergenre en schuwen het niet om thema`s te benoemen en een rol te laten spelen in het plot van hun thrillers.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Joyce Remmerswaal

Gesponsord

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.