Inspirerend
Het labyrint van de leugen gaat over Victor. Een inspecteur bij de politie die sinds een traumatische ervaring in zijn geboortedorp terug aan het werk gaat. Hier botst hij op de zaak van Lotte. Een jonge vrouw die verdwijnt tijdens een wandeling in het brakelbos. Dit onderzoek legt een groot netwerk bloot waarin corruptie, vrouwenhandel, geweld aan de basis zit.
Een meeslepend en inspirerend boek. Er komen thema's zoals corruptie, vrouwenhandel, verwaarlozing alsook psychische kwetsbaarheid en trauma in voor.
Ik heb het als een vlot boek ervaren. Het leest gigantisch gemakkelijk en je leert de personages voldoende kennen. Je krijgt voldoende vragen over hoe het verder gaat en soms wordt je misleid doordat het lijkt alsof er naar een einde toe wordt gewerkt. Desondanks dat er vaak opnieuw een verhaal begint, is het zeker niet langdradig. De spanning blijft meeslepend. Ikzelf heb het boek ervaren alsof ik mederechercheur was en mee de verdwijning aan het oplossen was.
Ik vind het boek eveneens inspirerend omdat er verwezen wordt naar hulpverlening voor trauma en psychische kwetsbaarheid. De onderliggende boodschap voor mij hierin is dat je jezelf niet hoeft te schamen voor psychische hulpverlening.
Algemeen een prachtig boek. Heb er van genoten. Evenaart voor mij een thriller van Robert bryndza.