Advertentie

Juni 1985. Oscar de Vree kijkt uit naar het moment dat hij na het volgende schooljaar kan gaan studeren net als zijn zus Louise. Weg van de saaiheid en de benauwdheid van het landelijke dorp Brevendal. Gedurende de zomer ontdekt hij echter de andere (Molukse) kant van het dorp en dan vooral Jonkie Matupessy en zijn familie. Verbazing, nieuwe inzichten en verliefdheid nemen de verveling weg.
Louise komt deze zomer terug vanuit Amsterdam waar zij studeert. In Amsterdam zet Louise af tegen alles vanuit haar jeugd. Ze voelt zich geïndoctrineerd door haar ouders en verzet zich tegen alles wat staat voor haar jeugd. Zet vraagtekens bij het geloof, rookt en heeft een relatie met een oudere man. Is zij echt zo los gekomen van haar roots, zoals zij denkt of blijft zij toch onlosmakelijk verbonden aan het landgoed en het dorp waar zij met haar broertje is opgegroeid?
Een vlot geschreven roman van Stephan Enter met thema’s als afkomst, religie, verliefdheid en coming of age welke je niet kunt wegleggen totdat het boek uit is en de zomer voorbij.

Reacties op: Wat een zomer.

104
Pastorale - Stephan Enter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker