Een sprookje waarin ik wil geloven met leesvragen voor LIST lezen
De prins die licht gaf van Edward van de Vendel en illustraties van Martijn van der Linden
Wat is het fijn dat er mensen zijn die nieuwe Sprookjes schrijven, zodat onze kinderen weer in sprookjes kunnen geloven.
Een prachtig verhaal met evenmooie illustraties over hoop en licht. Mooi om (voor) te lezen in deze donkere tijden.
Leesvragen:
de eerste zin van dit boek is meteen al zo krachtig: "Ach! Dit verhaal loopt goed af, maar het begijt niet al te best."
Wat is de eerst zin van jouw boek? Denk je dat de schrijver van jouw boek de eerste zin belangrijk vond, waarom wel of niet?
Ik denk dat de schrijver iets aan ons wil geven met zijn verhaal namelijk: hoop. Door bijvoorbeeld deze zin: "En een vonk die van binnenuit aangestoken is, draagr zichzelf altijd verder, verder, almaar verder." Heeft de schrijven van jouw boek ook een bedoeling met het boek? Welke is dat denk jij?
Leesvragen: