Advertentie

Jippie! Een nieuwe Boer Boris… Boer Boris start de motor! Deze keer is het een stevig uitklapboek waarin alle machines van de boerderij langskomen. Naast de tractor komt er o.a. een appelplukmachine, een maaimachine, een hakselaar en een graafmachine voorbij. De kinderen zullen onder de indruk zijn, hun woordenschat wordt flink uitgebreid. Op elke bladzijde staat een machine centraal. Door de uitklappagina is deze goed te zien. De hoge machines hebben een uitklappagina, die naar boven uitklapt, de lange machines klappen naar opzij uit en wanneer machines in de grond werken gaat de uitklappagina naar beneden. Voor kinderen is het steeds verrassend welke machine tevoorschijn komt. Wanneer je eerder boeken gelezen hebt van Boer Boris zullen enkele machines herkenbaar zijn. Bijvoorbeeld de sneeuwschuiver. Deze zien we ook in Boer Boris in de sneeuw en de boot komt uit Boer Boris naar de markt.
Het verhaal is grappig en op rijm geschreven. Natuurlijk ontbreken Berend en Sam niet. Samen met Boer Boris doen ze het werk op de boerderij. Vrolijk staan ze op elke illustratie afgebeeld.
Naast woordenschatuitbreiding valt er ook veel te tellen, is er aandacht voor rekenbegrippen (hoog-laag, groot-klein) en komen plaats bepalende begrippen aanbod ( de kip staat op de koe, Berend en Sam hangen aan de hijskraan). Jonge kinderen genieten van de kleurige tekeningen en de grapjes, die te ontdekken zijn. Varkens bespelen een muziekinstrument en Berend staat onder een rode parasol, terwijl een confetti regen uit de hakselaar komt. Natuurlijk gaan ze op zoek naar de muis, de poes en de hond. Zij ontbreken ook deze keer niet.
Boer Boris start de motor! een heerlijk boek om in de klas mee aan de slag te gaan. De kinderen gaan dit boek met open armen ontvangen!

Reacties op: Opzij, opzij...Boer Boris komt op een grote machine voorbij!

5
Boer Boris start de motor! - Ted van Lieshout
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners