Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Chillen met een bundel vol spannende avonturen!

Jufelsie 29 april 2024
Een prachtige titel voor een boek: Chillen in een hangmat. Niets is fijner, dan met een mooi boek weg dromen en avonturen beleven. Of doe jij iets anders wanneer je vrij bent? Lekker gamen op je slaapkamer, filmpjes kijken op You Tube of Tiktok of lig je languit op de bank en doe je niks?
Chillen in een hangmat is een verhalenbundel, waarin tien verhalen staan, die zijn geschreven door verschillende bekende auteurs o.a. Paul van Loon, Ilona de Lange en Maren Stoffels.
In elk verhaal ontmoet je kinderen die even tijd over hebben. Ze gaan er graag op uit en zijn op zoek naar avontuur. Angsten worden overwonnen en raadsels opgelost. Elk verhaal is spannend en heeft een vleugje humor.
Er worden stiekem dingen gedaan zoals slapen in een boomhut of in een verlaten huis. Bij het grof vuil wordt een boot gevonden en hoe tof is het om dan van de coolste waterglijbaan mee af te glijden. Bijzondere ontmoetingen zorgen voor nieuwe vriendschappen of mooie verrassingen. Lees over de vloek van de dertiende en ontdek de gehoemtoel van de twee vriendinnen Sofia en Aicha?
Het boek Chillen in een hangmat is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er is veel herkenning. Zo wordt TikTok veel genoemd, worden game-spelletjes gespeeld en zijn er mobieltjes. Het boek is geschikt om voor te lezen. De verhalen staan los van elkaar en kunnen in willekeurige volgorde aangeboden worden. Een verhaal zal bekend voorkomen. Het verhaal De geheime boomhut van Paul van Loon is eerder verschenen in Paniek in de Leeuwenkuil. Voor deze bundel is dit verhaal opnieuw bewerkt.
Elke auteur heeft er voor gezorgd dat je meteen betrokken bent bij het avontuur. Je maakt kennis met de personages en vanaf het begin leef je met ze mee. In enkele verhalen komt de emotie ‘angst’ aan de orde. Soms vinden kinderen het moeilijk om toe te geven dat ze ergens bang voor zijn en doen zich dan stoer voor. Na het lezen van bijv. Het verlaten huis kan een kringgesprek plaatsvinden.
Op het eind ontdek je dat in veel verhalen twee vrienden: Daniël en Suzina, Riley en Kate, Merlijn en Dante, Rowan en Jeppe, Noah en Ivo (samen met Caro), Kelvin en Zoë en Pim en Polle een avontuur beleven. Ze hebben ‘de leeftijd’ van de lezers.
Bij alle verhalen staan vrolijke tekeningen van Mickey Dirkzwager. Kleine prenten, in zwartgrijze tinten die meteen onze aandacht trekken. Ze geven ons net weer wat extra informatie, aansluitend bij het verhaal.
Aan de binnenkant van de omslag vind je alle personages uit de verhalen in een hangmat. Een mooie uitdaging voor de lezers, is om te ontdekken welke hangmat bij welk verhaal hoort. Heel veel succes!

Heb je tijd of ben je het even zat?
Ga Chillen in een hangmat…
Een verhaal voor ieder van ons hier,
dit boek zorgt voor veel leesplezier.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufelsie

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.