Advertentie

De piraten komen! een titel dat de nieuwsgierigheid prikkelt. Wie zijn deze piraten? Wat komen ze doen? Hebben ze een schat bij zich?
Elke dag klimt Tom de top van de heuvel op om te kijken of er piraten komen. Wanneer hij een stipje aan de horizon ontdekt, slaat hij alarm. Alle inwoners van het dorp verstoppen zich snel, maar even later blijkt er niets aan de hand te zijn. Tom krijgt van zijn vader te horen, waar hij op moet letten. Een piratenschip is groot en snel en heeft een speciale piratenvlag. Dan vaart er op een dag een groot, snel schip met een speciale piratenvlag de haven binnen. De piraten bestormen het plein en worden verrast. Ontdek de verrassende plot in het prentenboek De piraten komen!
De piraten komen! is een stoer verhaal voor jonge kinderen. Langzaam wordt de spanning opgebouwd. Samen met Tom wachten de kinderen en turen zij over de zee. Het eerste schip wat de haven binnenvaart is klein. De kinderen krijgen in de loop van het verhaal te horen aan welke eigenschappen het piratenschip aan moet voldoen. Dit is een mooie uitdaging om dat met ze te bekijken. Voldoet het volgende schip wat de haven binnenvaart aan de genoemde eigenschappen?
Het verhaal heeft humor. Wanneer Tom alarm slaat verstoppen de bewoners zich op verschillende plekken: tussen de vissen, in een opgerolde tuinslang, tussen de kolen. Kijk samen naar de bijzondere verstopplekken.
Het einde van het verhaal is fantastisch. Geweldig om te ontdekken dat de verwachte rolpatronen hier niet gelden! De illustraties versterken het verhaal. De boten, die steeds groter worden en het bonte gezelschap van bewoners. Het is een mooi kleurig geheel. Uiteindelijk zorgen de piraten met stoere tatoeages voor de grootste verrassing!
Zet de deur gauw open…. De piraten komen!

Reacties op: De piraten komen!

2
De piraten komen! - John Condon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners