Maak kennis met een lief pluizenbolletje: Floef

Jufelsie 09 januari 2026
Kijk, dit is Floef. Hij is floefig, zelfs héél erg floefig. Zijn dag begint. Floef miauwt en eet. Hij is klaar voor een druke dag. In dit gelijknamige boek ontmoet je Floef en ontdek je wat hij de hele dag doet.
Floef is een prentenboek voor jonge kinderen en zeker ook voor kattenliefhebbers. Ze maken kennis met een lief, ondeugend pluizenbolletje… een poes. Hij laat iedereen zien wat hij op een dag doet. Naast miauwen en eten heeft hij veel hobby’s zoals lezen, tuinieren en zich verstoppen in een tas. Hij heeft veel vrienden maar ook een vijand.
Met mooie prenten en weinig tekst laat auteur Heidi McKinnon de kinderen kennismaken met Floef. Op een fijne manier wordt de woordenschat van de jonge lezers uitgebreid. De tekeningen en tekst sluiten perfect aan. Iedereen herkent deze activiteiten. Met Floef kan je lachen. Hij kan verdwijnen en is zo speels dat er ook wel eens een ongelukje gebeurt. Wanneer we zien dat Floefs staart een kopje omgooit, komen er direct reacties los. De kinderen verwoorden wat ze zien en voegen een eigen verhaaltje toe. Zo wordt zelfs de fantasie en creativiteit geprikkeld.
Floef heeft een lieve uitstraling en wordt door de kinderen omarmd. Met zijn boek krijgt hij er veel ‘vrienden’ bij!

Meer recensies van Jufelsie