Advertentie

In mijn klas zitten twee kleuters: Cas en Saar. Een nieuw boek van Pauline Oud met Kas en Saar in de hoofdrol wordt dan ook altijd met open armen ontvangen. Deze keer vieren Kas en Saar Halloween. Ze hebben zich verkleed als spook en heks en opa brengt de kinderen naar school. Daar versiert juf Anne het lokaal. Hierna vertelt ze dat ze spannende spelletjes gaan doen.
Voordat ze daar aan gaan beginnen maken ze een toverdrank. Deze helpt tegen bang zijn. Wanneer alle glazen leeg zijn durven de kinderen op griezeltocht te gaan.
In dit prentenboek Kas en Saar vieren Halloween loop je met Kas en Saar een speurtocht, speel je griezelspelletjes en knutsel je een spookje of een lampion. Daarna genieten jullie van een monstermandarijntje en een bange banaan. Maar plotseling horen jullie iets geks. Wat zou dat zijn?
Het is de spookjesjager. Hij nodigt de kinderen uit voor een spookjesjacht. Maar eerst moet er een spokenlied gezongen worden…
Kas en Saar vieren Halloween is een vrolijk verhaal voor jonge kinderen. Ze worden uitgenodigd om mee te speuren en mee te zingen. Soms vinden kinderen spoken en spinnen eng, maar in dit boek staan prachtige illustraties die zorgen dat kinderen hun angst vergeten. Kas en Saar zorgen voor een mooi, gezellig feest. Alle aspecten rondom Halloween komen aan bod.
Ook opa speelt in dit boek weer een rol. Eerst brengt hij de kinderen naar school en daarna komt hij in het verhaal terug als spookjesjager.
Na het lezen van het verhaal kun je zelf met de kinderen aan de slag. In het boek lees je hoe je een spookje kunt maken en staat er een griezelstempelkaart afgedrukt voor een speurtocht. Heel handig.
Met Kas en Saar vieren Halloween heb je veel griezelplezier.

Tip: Bij dit boek is extra lesmateriaal beschikbaar op www.paulinespeuterplan.nl

Reacties op: Kas en Saar vieren Halloween

1
Kas en Saar vieren Halloween - Pauline Oud
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners