Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Lilly, Hanna en de zeven omaatjes

Jufelsie 09 mei 2024
Zodra de kinderen de voorkant van dit prentenboek Lilly, Hanna en de zeven omaatjes zien, komen de eerste reacties… ‘Wat kijkt Lilly boos’ en ‘Hanna heeft borsten!’. De nieuwsgierigheid is geprikkeld en meteen is er aandacht voor het verhaal.
Lilly verheugt zich op het uitstapje naar het zwembad. Ze weet precies wat ze daar allemaal wil gaan doen. Dan hoort ze dat haar vader niet meegaat. Voor hem in de plaats gaat Hanna mee, zijn vriendin. Lilly is teleurgesteld. Ze vindt Hanna saai en vaak boos. In het zwembad gaat Lilly meteen het water in. Hanna blijft op de kant zitten. Na een poos heeft Lilly er genoeg van en zwemt ze boos weg. Ze zwemt en ziet verderop iets vreemds. Zeven omaatjes springen en swingen in het bad. Wanneer een omaatje tegen Lilly begint te praten, barst Lilly in tranen uit. ‘Ik ben Hanna niet kwijt, Hanna is mij kwijt!’ roept Lilly. Kunnen de omaatjes Lilly helpen?
Lilly, Hanna en de zeven omaatjes van Elsa Paulson, is een mooi verhaal wat past bij de belevingswereld van jonge kinderen. Zij kijken uit en verheugen zich op uitstapjes. Een teleurstelling is een emotie, die voor jonge kinderen moeilijk te verwerken is. Elsa heeft dit prachtig verwerkt in dit verhaal. Het gevoel van Lilly is voor de kinderen heel goed van haar gezicht af te lezen en heel herkenbaar. Vanaf het begin sluiten ze Lilly in hun hart en beleven ze haar emoties.
Zodra de kinderen de omaatjes in het water zien, gaan ze de omaatjes tellen. Het zijn er zeven! Ze zien er geweldig uit en hebben ieder iets unieks. De een draagt een brilletje, de ander een badmuts. Ze hebben allemaal een kleurig badpak aan en dagen de kinderen uit om mee te bewegen. Voor je het weet staan de kinderen voor hun stoel en zwaaien de armen van links en rechts.
Voor de kinderen is het direct duidelijk waarom Lilly zo boos is. Dat Hanna op de rand van het zwembad zit ervaren de kinderen ook als saai. In de kring hebben we een mooi gesprek hierover. Wat zouden zij doen?
Lilly, Hanna en de zeven omaatjes is een mooi verhaal wat bijdraagt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, aansluit bij het thema ‘vriendschap’ en het kan gebruikt worden om het getal 7 te introduceren.
Naast de tekst heeft Elsa Paulson ook de illustraties verzorgd. Prachtige sfeervolle prenten, waarbij de lichamen van de omaatjes de meeste indruk maken. Ze zien er zo natuurlijk echt uit, geweldig.
De liefde tussen Lilly en Hanna overwint, Lilly kan Hanna vergeven en ze sluiten elkaar in de armen!
Lilly, Hanna en de zeven omaatjes is een geslaagd prentenboekdebuut van Elsa Paulson.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufelsie

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.