Een avontuur onder het schijnsel van de maan
Een prachtige omslag van dit boek ‘Lucy en Donker’ van Karst-Janneke Rogaar maakt ons nieuwsgierig naar het verhaal.
In het holst van de nacht ligt Lucy wakker in haar bed. Heet gordijn ritselt, koude lucht strijkt langs haar wang en met een tik valt de deur dicht. Plots hoort ze een stem. Het is Donker. Lucy kijkt gespannen de duisternis in. Donker nodigt haar uit om naar buiten te gaan, de nacht in. Even vindt Lucy het spannend maar met Watje onder haar arm stapt ze naar buiten. ’s Nachts met het licht van de maan is alles anders!
Wat is Lucy en Donker een prachtig avontuur. Het begint een beetje geheimzinnig. Het is nacht, alles is donker en een klein streepje licht valt de kamer binnen. Alle ogen zijn gericht op het boek. Op Lucy, die we alleen in bed zien liggen. Met mooie zinnen worden we meegenomen en volgen we Lucy, die de nacht in gaat. We ervaren de stilte onder het schijnsel van de maan.
Het is spannend… maar Karst-Janneke Rogaar weet dat prachtig te brengen. Het houdt onze aandacht vast. Daarbij sluiten de tekeningen aan. Deze laten zo fijn de sfeer van de nacht zien. Ze heeft een hele mooie stijl van tekenen en is daar eerder voor beloond met een Zilveren Penseel (boek Vriendschap is alles).
Het is knap om de schemering goed over te brengen want immers kleuren zien we niet. Bij Lucy en Donker genieten we van elke prent.
De meeste avonturen vinden overdag plaats. Nu is Lucy en Donker een prentenboek met een nachtelijk avontuur. Een aanrader voor in de leeshoek.