Advertentie

In het eerste deel Zarah & Zottel – Hond in galop hebben we kennis gemaakt met Zarah. Zij is met haar moeder verhuist en heeft in de Winkel van Alles een vriend gevonden: Zottel. Samen zijn ze onafscheidelijk.
Nu is het tweede deel verschenen Zarah & Zottel – Missie: red de bal.
Opnieuw een prachtig boek met een hilarisch avontuur.
Op een dag krijgt Zarah een brief. De afzender is de Winkel van Alles. Zij sturen de gebruiksaanwijzing voor een Zottel. Die is Zarah namelijk vergeten mee te nemen. Ze gaat het meteen uittesten. Ze klimt op Zottels rug en roept het eerste commando. Buiten op het pleintje ontmoeten ze Meneer Klokkenstok, de conciërge. Hij is boos op Zarah’s vrienden en neemt de bal van hen af. Zij hebben namelijk zijn tijd gestolen.
Samen met haar vrienden bedenkt Zarah hoe ze hem zijn tijd kunnen teruggeven. Ontdek in Zarah & Zottel – Missie: red de bal dat Zottel erg speciaal is en samen met Zarah zorgt dat Meneer Klokkenstok tijd krijgt voor leuke dingen.
Het verhaal is vlot geschreven. Vriendschap en elkaar helpen staan centraal. Jonge kinderen vinden Zottel schattig en houden meteen van hem. Na het lezen van de gebruiksaanwijzing zijn ze nieuwsgierig hoe dat in zijn werk gaat. Even later krijgt Zottel zijn eerste commando ‘Ju, naar het balkon’, maar hij vertrekt niet. Wanneer Zarah per ongeluk ‘Hophop!’zegt, wordt Zottel boos en galoppeert over het pleintje, regelrecht op een muur af en rent zomaar de muur op. De kinderen schateren en zien de hond over de daken rennen en springen. Geweldig dat dit in verhalen kan.
De illustraties bij het verhaal zijn kleurrijk. Er is gebruik gemaakt van zachte kleuren en variëren in grootte. De achtergrond is één kleur of er zijn alleen lijnfiguren getekend. Het laatste zorgt ervoor dat Zarah en Zottel meteen goed opvallen.
Missie: red de bal is geslaagd. Auteur Jan Birck is geslaagd in zijn missie ….een geweldig, nieuw avontuur van Zarah & Zottel!

Reacties op: Zarah & Zottel - Missie: red de bal

1
Missie: red de bal - Jan Birck
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker