Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Urenlang zoek - en kijkplezier

Jufelsie 07 september 2023
‘Polle! Polle!’
Waar is Polle Poes?

Nova is vergeten om Polle Poes eten te geven. Vlug gaat ze op zoek naar de poes. Maar waar is Polle?
Waar is Polle Poes? is een waanzinnig mooi kijk – en zoekboek. Volg Nova en ga met haar langs bij alle buren in de straat. Neem een kijkje in o.a. het waterhuis, het boevenhuis en het astronautenhuis. Ontdek de sprookjesfiguren in het huis van de heks en vind het fruit in een van de spellen in het gamehuis. Elk huis is verrassend bijzonder en trekt je aandacht. Vind je samen met Nova Polle Poes terug?
Wow, wat een kleurrijk boek is Waar is Polle Poes? van Marijke Klompmaker. Zo grappig, dat je Polle Poes op de eerste bladzijde al door het luikje naar buiten ziet lopen. Nieuwsgierig ga je vervolgens naar haar op zoek. Maar je ziet meer…
Elk huis is op twee pagina’s afgebeeld en heeft een thema. Je kijkt je ogen uit. Er staan enkele regels tekst. De vraag ‘Polle! Polle!’Waar is Polle Poes? wordt herhaald en al snel roepen de kinderen enthousiast mee. Iedere kamer is gevuld. Bewoners die actief bezig zijn, voorwerpen aan de muur of op de grond. Er is geen plekje wat niet gevuld is. Enthousiast roepen de kinderen: ‘kijk daar, en zie hier!’. Ze wijzen elkaar op grappige details en ontdekken spelenderwijs Polle! Er wordt gereageerd op elk detail en spontaan gaan kinderen met elkaar in gesprek. Niet alleen Polle is op iedere plaat te zien! Iedereen kan ook op zoek gaan naar de twee boeven, de roze theepot, de vogel met de groene rugzak, een spin en naar de klusmuis met zijn autootje.
Uiteindelijk komt Polle zelf terug. Op een van de laatste platen zie je ze weer door het kattenluikje naar binnen komen.
Als extra uitdaging zijn er vragen toegevoegd. Bij elke plaat vind je achter in het boek een opdracht. Kom je er niet uit, dan bekijk je de antwoorden.
Dit boek Waar is Polle Poes? zorgt voor urenlang zoek – en kijkplezier en is tevens een boek wat past bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis”. Loop je mee met Nova door haar straat? Je ziet hoe het bij iedere bewoner thuis is.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufelsie