Hartverwarmend prentenboek
Evi is een beetje verlegen
Natalia Shaloshvili
@gottmerkinderboeken
Dank aan @lmbooks.be voor het recensie exemplaar
Ik was helemaal verknocht aan “Beer” en “Lonnie is een beetje knorrig” en dus heel benieuwd naar dit nieuwe prentenboek van @nataly_owl.
Ik hou van haar eenvoudige maar warme illustraties (acrylverf en aquarel). Het lijkt wel op vilt. Haar personages hebben een hoog knuffelgehalte, van de puntjes van hun oren tot de blosjes op de wangen en de slungelige voetjes. Emoties zijn duidelijk herkenbaar getekend. Oplettende jonge lezers ontdekken misschien zelfs het kleine kikkertje dat als alles wat Evi denkt of fantaseert (en niet durft) juist wel doet.
Natalia Shaloshvili schreef dit hartverwarmend, grappig verhaal over een verlegen wolfje. Mama brengt Evi naar Ole voor een speelafspraak. Maar Evi is verlegen en wil liever met haar mama spelen. Ole (een muisje) is heel luid en enthousiast. Hij wil restaurantje spelen en pannenkoeken bakken, popster of astronaut zijn. Evi luistert en kijkt naar Ole en fantaseert erover, maar durft niet. Het is haar te veel en ze wil naar huis.
"Je wilt echt niet met me spelen." Dat maakt Ole droevig. Kan Evi haar verlegenheid overwinnen? Kan ze Ole tonen dat ze vrienden zijn?
Een voor veel kinderen herkenbaar, verhaal over verlegenheid, vriendschap en jezelf durven zijn. Het schetst een beeld van de worsteling van een introvert kind om vrienden te maken.
In de klas:
Interactief voorlezen bij jonge kinderen.3+
Verteltafel
Chronologie: de volgorde van de spelletjes die Ole wil spelen
Gesprek: Wanneer ben je verlegen? Wat doe jij als je verlegen bent?
Drama: verhaal naspelen
Geef dit boek aan een stil kind om te laten zien dat er niets mis is met verlegen zijn, of aan een luidruchtig kind dat baat zou hebben bij een beter begrip van zijn meer terughoudende leeftijdsgenoten.
#evisiseenbeetjeverlegen#gottmer#boekindeklas
Natalia Shaloshvili
@gottmerkinderboeken
Dank aan @lmbooks.be voor het recensie exemplaar
In de klas:
Interactief voorlezen bij jonge kinderen.3+
Verteltafel
Chronologie: de volgorde van de spelletjes die Ole wil spelen
Gesprek: Wanneer ben je verlegen? Wat doe jij als je verlegen bent?
Drama: verhaal naspelen
#evisiseenbeetjeverlegen#gottmer#boekindeklas