Woordgrapjes in magische kleuren

Tiny Fisscher
Jeska Verstegen
@voltkinderboeken
@lmbooks.be

Het oorspronkelijk boek is geschreven door Lewis Carroll, in 1865, maar het verhaal van Alice in Wonderland leeft in vele versies voort. Schrijfster @tinyfisscherschrijft maakte een nieuwe bewerking.

Eerlijk is eerlijk dit is de eerste keer dat ik een ‘Alice‘ verhaal las. Ik had wel als eens een tekenfilm gezien van deze ietwat bizarre vertelling. Nieuwsgierig dook ik dus in deze ‘hertaalde’ versie van Tiny Fisscher. Het is een fantasierijk en grappig verhaal in 12 hoofdstukken. Om voor te lezen of zelf te lezen. Er zit vaart in het verhaal. Tijdens het lezen ben ik op een bepaald moment post-its beginnen gebruiken om leuke passages terug te kunnen vinden. Ik vind het een knappe hertaling met leuke woordgrapjes. Wat dacht je van deze vakken op de zeeschool: goedrekenen, foutrekenen, omrekenen, afrekenen, inrekenen, aanrekenen, gemenighuldigen, aandrijfkunde, strandvaardigheid,…

De illustraties van Jeska Verstegen zijn pareltjes met zachte, magische kleuren en leuke details. Check de doodshoofdbloemen en het hoofd van de lapjeskat gevormd door de paddenstoel en struiken. En het zijn er lekker veel. In elk hoofdstuk wordt je getrakteerd op een dubbele pagina vol moois.

Alice tuimelt, na een achtervolging van een vreemd wit konijn, in een wereld waar niets is wat het lijkt. Voortdurend verandert ze na het drinken van een flesje of eten van een koekje of paddenstoel: krimpen en groeien. In die droomwereld ontmoet ze allerlei bizarre figuren en komt ze in de meest vreemde situaties terecht. Wat dacht je van een lome raadgevende rups, een grijnzende lapjeskat die onzichtbaar kan worden, een eeuwig durende theevisite met een onbeleefde hoedenmaker, een meedogenloze hartenkoningin met een kaarten-leger, een treurpad met droevig verhaal,… . Uiteindelijk wordt ze weer wakker uit een diepe slaap. Was het nu een droom of niet?

#alicetuimeltinwonderland#kinderboek#bookstagram #boekindeklas

Meer recensies van jufinge