BOMMEL OF YUKI? OF ALLEBEI?
Bommel en ik 🐾
Enne Koens
Roozeboos
@lskindenjeugd
Een boek opgedragen aan alle kinderen die liever niet groot worden, stilzitten of iets afmaken schrijft @enne_koens in haar voorwoord. Laat dat nu eens toevallig van toepassing zijn voor een aantal kinderen in mijn klas.😉
Yuki, 8 jaar is Bommel. Of is Bommel Yuki? Ze is het eigenlijk allebei. Sinds ze is groep 4 (L2) zit, vindt ze school saai. Rekenen, stilzitten,... bah! Ze speelt liever hondje met haar beste vriend Sem (Boef). Samen hebben ze dolle pret als 🐶. Maar dan wil Sem andere dingen doen en heeft hij meer aandacht voor Ila. Ze krijgen ruzie en Bommel bijt Sem. Hoe kan Yuki het goed maken? Ila is haar kat Nala kwijt. En die terugvinden maakt deel uit van Bommels plan. Met de hulp van Trudi (de teckel van de buurvrouw) en pizzabezorger Masio gaat ze op zoek naar Nala. Zullen Yuki en Sem terug vrienden worden?
"Waarom bestaat maandag? Kunnen we niet afspreken dat we op woensdag beginnen? Of nog beter: gewoon meteen op vrijdag, en daarna zijn we allemaal wel weer aan weekend toe?"
"Het is weer vrijdag, vrolijk-blijdag, ik-hoor-erbijdag, bijna uitslaapdag, een dag-die-glimlacht."
De illustraties in geel en zwart van @roozeboos zijn speels en maken het verhaal af. Enne Koens heeft een vlotte schrijfstijl met een flinke portie humor. De start van het verhaal was even verwarrend en dus wat duiding over de personages voor het voorlezen is wel aangeraden. De fantasiewereld van Yuki is deels herkenbaar voor kinderen. Maar gelukkig voor mij blijft dit spel op de speelplaats. Het zou anders wat zijn.🙈
#bommelenik#ennekoens#kinderboeken #leesplezier #boekindeklas