Sprookjes met een twist

Ridder Sprookje

Dirk Nielandt
Marjolein Pottie
@de.eenhoorn.uitgeverij

Dit boek moet je (voor)lezen. Ik heb echt moeten lachen met de gekke twists die de sprookjes kregen en de geweldige woordspelingen.

In de hoofdrol: twee vriendinnen: ridder Muis en Draak. Ze beleven grappige avonturen.
Ditmaal speelt het verhaal zich af in het Sprookjesbos.

Ridder Muis is dol op sprookjes. Maar de sprookjes in het Sprookjesbos, daar raakt ze van in de war.
Samen met Prins en Draak ontdekt ze rare dingen.
Prins wil Doornroosje niet ongevraagd kussen. Je moet immers grenzen respecteren. Volgens muis heeft Doornroosje een burn-out en dus laten ze haar slapen. Assepoester heeft het prima naar haar zin bij haar plusmama en pluszussen. Ze maakt zich klaar om naar een talentenshow te gaan ipv het bal. Roodkapje heeft een afspraakje met haar vriend Wolf. Bovendien mag die niet gedood worden omdat hij een beschermde diersoort is. Klein Duimpje wil niet meer kleinerend ‘klein’ genoemd worden. Sneeuwwitje is een verwend nest vernemen ze van de heks met de bio-appeltjes. De drie biggetjes verdienen dik hun boterham met het verkopen van veggieburgers. Al deze sprookjes die op hol slaan, leiden tot een ruzie tussen Muis en Draak. Kom het nog goed tussen onze vriendinnen?

9 korte hoofdstukken en 8 sprookjes met een twist
illustraties met patronen met een retrovibe
woordgrapjes
tekstsoort sprookje: kenmerken, sprookjes benoemen, welke sprookjes herkennen ze en wat is er anders
drama: tabeau vivant : een sprookjesscène uitbeelden
beeld: collage sprookjesfiguur (met washitape, met inpakpapier, textiel) of zelf een patroon ontwerpen
creatief schrijven: een bestaand sprookje een plotwending geven

#riddersprookje #riddermuis#deeenhoorn #boekindeklas

Meer recensies van jufinge