Wat een geheim
Vertaling Esther Ottens
@querido_kinderboeken
@lmbooks.be
11+
Een vermiste vader. Een verdronken stad. Geheimen. Drie vrienden met een gevaarlijke missie: de waarheid achterhalen.
Het verhaal speelt zich af in Scarborough, een klein plattelandsstadje, waarvan de oorspronkelijke stadslocatie overstroomde na de aanleg van een dam. Door een lek in de stuwdam komt Scarborough langzaam weer tevoorschijn.
Will (13) en zijn vrienden J (Juno) en Dar gaan stiekem op onderzoek in een verlaten huis en ontdekken een enorme hoeveelheid geld verborgen in de muur. Maar ze krijgen ook de schrik van hun leven als ze menselijke botten vinden. Deze vondst zorgt ervoor dat Will het niet kan laten rusten. Wat als de botten van zijn vader zijn?
Al snel zijn er anderen hun op het spoor. Zijn ze uit op het geld? Of is er meer aan de hand? Wie zijn die gevaarlijke mannen? Wie heeft het geld in de muur gestopt, en heeft dit iets te maken met de negen mensen die spoorloos verdwenen zijn uit het nieuwe stadje sinds de dam zeven jaar geleden werd gebouwd - waaronder Wills vader, de plaatselijke politieagent?
Kunnen de vrienden de waarheid achterhalen?
Deze keer moeilijk om er een tekening bij te maken. De personages worden niet beschreven, dus kon ik ze me niet voorstellen. Het duurde ook even voor ik in het verhaal zat. Je komt nadien wel steeds meer te weten over het verleden en dan zijn de personages en hun onderlinge relaties overzichtelijker. Misschien belangrijk om te weten voor je het boek aan jonge lezers aanbiedt: dood, verdwijning, ontvoering, mishandeling, alcoholisme, dementie,... komen er in voor.
Een meeslepend spannend verhaal vol actie.
Korte hoofdstukken, snel tempo, plotwendingen, bouwt op naar een climax en een kaart achterin het boek met de setting.
#scartown#tristanbancks #queridokinderboeken# querido# lmbooks #leesplezier #lekkerlezen #kinderboeken #bookstagram#boekindeklas
Tristan Bancks
@tristanbancksbooks
Vertaling Esther Ottens
@querido_kinderboeken
@lmbooks.be
11+
Kunnen de vrienden de waarheid achterhalen?
Een meeslepend spannend verhaal vol actie.