Het onvoorspelbaar lot van 9 jongeren
Eerder las ik al de boeken Maanziek, Alpengloed en Avondster (een trilogie) van deze geweldige jonge Vlaamse beloftevolle schrijfster. Ik keek dan ook reikhalzend uit naar dit boek. Van de eerste tot de laatste pagina hield dit verhaal me in zijn greep. Ik heb het verslonden. Hoewel ik een trage lezer ben, las ik dit boek in twee weken uit. Het betreft een vlotte schrijfstijl, met hier en daar toch wel een mooi nieuwbakken woord. Dit verhaal kan zowel jongeren als ouderen bekoren. Het was vooral ook echt een heerlijk boek om te lezen in deze tijd van het jaar. Ben er op Halloween in begonnen. Je wordt meegezogen in het verhaal van de negen jongeren. Jongeren die elk op hun beurt een bijzonder verhaal met zich meezeulen. Verhalen die je vastklemmen bij de strot. Zelf houd ik ook ontzettend van diepgang, en de menselijke psyche. Dit is iets wat Eva ook sterk aan bod laat komen. De worsteling van de jongeren, maar ook hun 'rugzakje' die ze dragen, hun bagage. Het is bovendien ook echt wel een spannend verhaal. Je denkt ineens dat je het weet, welke kant het verhaal op gaat. Maar niets is wat het lijkt. Daar ben ik zelf ook verzot op. Verrassende plotwendingen. De eigenlijke plot is iets waar je bijna van achterover valt.