Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een intrigerend mysterie met veel humor in de dialogen

Op de blauw getinte cover prijkt een afbeelding van een kauw, in het Engels Jackdaw genoemd. Deze vogel, waarvan bekend is dat hij intelligent is, in groepen leeft en er altijd sprake is van sociale pikorde en kauwen onafscheidelijk zijn lijkt wel toepasselijk te zijn bij dit boek en zeker bij Scarlett en Henry. Hoofdpersonage Scarlett komt ietwat naief over in haar contacten met Henry, waar ze aan de andere kant duidelijke onderzoeksvaardigheden bezit. Haar bewijsdrang is vanuit haar achtergrond goed te begrijpen maar de wijze waarop zij, bij momenten, omgaat met haar “collega” Frank juist niet echt. De goed uitziende Henry is vooral slim, creatief en enorm charmant dus het is goed te volgen dat Scarlett enorm gecharmeerd van hem is.
Het plot waarin Cole de lezer meeneemt is er eentje van de lock-in moord mysteries waarbij je lezer ook direct uitgedaagd wordt om mee te puzzelen hoe één en ander in elkaar steekt. Het is de auteur zeker gelukt om een mysterie neer te zetten waarin je als lezer uitgedaagd wordt om je aandacht erbij te houden en de clou te achterhalen, net als Scarlett. Middels de humor en de spanning in de dialogen blijft Jackdaw intrigeren en is het zeker vermakelijk geschreven. De spanningsboog zal voor de echte thriller fans waarschijnlijk aan de lage kant zijn, er zijn weinig echte actie scenes en de spanning zit hem vooral in de onderlinge driehoeksverhouding tussen Scarlett, Henry en Frank. De lezer die spanning en gruwelijkheid verwacht zoals in de eerdere Ragdoll boeken komt bedrogen uit, maar Jackdaw is zeker aangenaam leesvoer. Het open einde laat in ieder geval ruimte voor een vervolg en dat zal dan ook zeker op de “Nog te lezen” lijst verschijnen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Karina Hoekerswever - Hanegraaf