Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een thriller met sciencefiction elementen die bij je lurven pakt en niet meer loslaat!

The Shining is een klassieker van de pen van Stephen King en deze heruitgave komt met een cover waarin een op Jack Nicholson gelijkende man te midden van allerlei doodskoppen, en met een enigszins waanzinnige gezichtsuitdrukking, aan komt lopen. De opgedrukte titel in combinatie met de blauwe tint van de cover maken dat de spanning al van de buitenkant van het boek afspat. Op de achterflap een inleiding in het verhaal waarbij de gave van Danny al direct benoemd wordt.
In de eerste 125 pagina’s neemt King de lezer in steeds wisselende scenes mee in zowel het verleden van het hotel als het leven van Jack en Wendy Torrance tot aan dan toe. Alhoewel het boek in deze eerste pagina’s nog niet echt spannend is weet de auteur wel een beeld te creëren van alle personages waardoor zij voor de lezer al echt gaan leven.
Vanaf het 2de deel ga je als lezer met Jack, Wendy en Danny mee naar het Overlook hotel en vanaf dat moment weet King de aandacht goed vast te houden. Met afwisselende momenten waarin het normale leven voor het gezin daar zijn gangetje gaat en er soms ineens vreemde dingen gebeuren of geluiden te horen zijn. De opbouw van The Shining zorgt ervoor dat het een echte pageturner is en door de cliffhangers in de verschillende hoofdstukken blijf je als lezer steeds met de vraag zitten wat er nog meer kan gaan gebeuren en welke kant het plot op zal gaan. De spanningsboog van dit boek zit steengoed in elkaar, de onderhuidse spanning neemt steeds een beetje toe en bij momenten voegt King zulke angstaanjagende scenes toe dat er een flinke piek optreedt.
The Shining staat bekend als een klassieker van King en hij doet zijn naam alle eer aan. Een thriller met sciencefiction elementen die bij je lurven pakt en niet meer loslaat totdat je op de laatste pagina uitgespuugd wordt is er eentje die je zeker gelezen moet hebben.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Karina Hoekerswever - Hanegraaf