Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een prima plot van Jansma haar hand

De licht gekleurde cover met het beertje op het kale spiraal zal in de boekhandel zeer waarschijnlijk wel de aandacht trekken, waarbij de zin op de cover uitnodigt om erin te duiken. Het verhaal start met een terugblik op dat ene moment, die middag dat baby Tess verdwijnt en Jansma weet daarmee direct de toon te zetten. Voor iedere ouder is de spanning van dat moment voelbaar, die seconde dat je even de andere kant op kijkt en met je andere kind bezig bent en wanneer je terugkijkt jouw kind verdwenen is.

Wanneer Jansma de overstap maakt naar het heden en de lezer meeneemt in het leven van Ruby weet ze in elke hoofdstukken de belangrijkste personen neer te zetten en daarmee Ruby en haar vrienden neer te zetten. Het doorzettingsvermogen van de ietwat naieve Ruby, de zorgzame hartsvriendin Annika en de slimme Tristan vormen een leuk trio. De vrolijke, enthousiaste Pip is een leuke toevoeging aan het geheel en zorgt ook wel voor wat luchtigheid. Het vloggen, dat is de huidige tijd een enorme hit is, is voldoende omschreven zonder de overhand te nemen in het verhaal, een passende onderlegger in de huidige tijd waarin de online wereld steeds meer op de voorgrond staat. De zoektocht die Ruby onverschrokken op poten zet geeft een mini inkijkje in de wereld van de detective, al lijkt één en ander misschien wel wat al te makkelijk ter verlopen.
Naast haar zoektocht heeft Ruby ook nog te dealen met haar ex, wiens gedrag niet helemaal goed te volgen is en bij momenten de nodige vraagtekens oproept. Wat heeft de verdwijning van baby Tess te maken met Ruby en haar leven?

Jansma weet wederom een vlot verhaal af te leveren dat prettig wegleest en goed te volgen is. Personages die je buurvrouw zouden kunnen zijn, actuele onderwerpen zoals vloggen, cold cases die opnieuw onderzocht worden en een gezonde dosis spanning maken Zwarte leugens een prima thriller om in het zonnetje van te genieten.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Karina Hoekerswever - Hanegraaf

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.