Prentenboek vol avontuur met magische illustraties!

Karina1984 Karina1984
19 mrt 2021

Pieter Konijn, de wereldberoemde creatie van Beatrix Potter, beleeft nieuwe avonturen in dit eerste prentenboek in een gloednieuwe serie gemaakt door Rachel Bright en Nicola Kinnear.
In dit prentenboek maken we kennis met Pieter Konijn die zijn vieze pootjes vaak vergeet te vegen. Hij wil graag uitvinder worden, maar uitvinders zijn erg precies en vergeten nooit iets, volgens Pieter Konijn. Hun poten zijn ook NOOIT vies…
Als hij op een dag zijn poten weer vergeet te vegen, is het schone wasgoed van zijn mama vuil. Om het weer goed te maken, wil hij graag iets uitvinden voor haar.
Zal zijn gevonden uitvinding werken?
Ontdek het in dit hardcover prentenboek vol avontuur!

De tekst geschreven door Rachel Bright werd knap vertaald door Imme Dros en heeft een rijmend verhaal. De teksten zijn werkelijk prachtig: ‘Onder een boom op een heuvel, veilig voor wind en voor regen, woont iemand die soms vergeet zijn vieze pootjes te vegen’.
Doorheen het boek zijn er dus telkens korte stukjes rijmende teksten, wat zeer leuk is om voor te lezen. Rachel Bright bedenkt leuke en originele ideeën die ze in dit boek op een speelse manier verwerkt.
Bright kennen we al van prachtige boeken zoals ‘De walvis wilde meer’, ‘Twee vechtende eekhoorntjes’, ‘Laat maar los Koala’... Prentenboeken die over dieren gaan en waar een boodschap in verwerkt zit.

De illustraties zijn oogverblindend en zeer gedetailleerd getekend door Nicola Kinnear. De pagina’s zijn vrij groot, waardoor er heel veel is om te ontdekken in de illustraties. Let maar op de radijsjesslinger of de afgezaagde boomstam die dienst doet als het bureau van Pieter Konijn. Ook de bureaulamp gemaakt van bladeren is zeer leuk om te ontdekken op de paginagrote afbeelding. Het boek start door de buitenkant te tonen van het konijnenhol waar Pieter Konijn woont, prachtig geïllustreerd door Nicola Kinnear die zeer gedetailleerd de natuur weergeeft. Heerlijk om samen met je kind alles te ontdekken op de prenten!
Nicola Kinnear zorgt ervoor dat de tekeningen MAGISCH worden.

Zeer mooi prentenboek om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar!

Meer recensies van Karina1984