Een pareltje om elke dag in te bladeren en te lezen!
In deze bundeling van Tiny Fisscher kan je korte poëtische verhalen en levenswijsheden terugvinden over dieren.
De verhalen brengen je in verwondering en laten je nadenken over het leven.
Fisscher brengt deze verhalen op een luchtige manier, zodat iedereen zich wel in een verhaal zal kunnen herkennen.
De poëtische taal zorgt voor een dichterlijke sfeer. Soms in de vorm van levenswijsheden, soms zijn het korte verhalen waarbij de dialogen tussen de Schildpad en Das onderling centraal staan. Verhalen en levenswijsheden over jarig zijn, over dromen, over geluk, het juiste moment, de dood…en over vriendschap.
Zinnen als: ‘Je strooide rond met verwondering, goedgelovigheid en geduld’ geven de verhalen een dromerige en gevoelige sfeer.
Via allerlei filosofische vragen wordt er op een mooie manier even bij stilgestaan. ‘Wat zou er gebeuren als je doodgaat?’, ‘Waarom zijn we hier eigenlijk?’, ‘Hoe weet je of iemand je vriend is?’...
Iris van der Veen creëerde de zwart-wit illustraties die bijzonder sfeervol zijn. De illustraties maken je bewust en laten je de tekst op een mooie, serene manier beleven.
Dit. is een boek om cadeau te geven, een boek om te koesteren en lief te hebben, een boek om samen te lezen of voor te lezen. ‘DIT.’ is een pareltje om elke dag in te bladeren en te lezen.
Voor jong en oud!