Mooi voorleesboek over de wolkringloop van schaap tot sjaal!

Karina1984 Karina1984
21 mrt 2021

Sari heeft een lammetje. Ze voedt het lam, dat groter en sterker wordt en een dikke vacht krijgt. Ze gebruikt de wol van het schaap om een ​​sjaal te maken. Sari wast de wol, borstelt hem en spint hem tot garen. Ze verft het garen met natuurlijke goudsbloemverf. Als de sjaal oud en gescheurd wordt, doet ze de composthoop erbij en gebruikt ze de compost om nieuwe planten te kweken die haar schaapjes kunnen eten.

Dit eenvoudige verhaal gaat over de cyclus van wol en hoe garen wordt gemaakt.
Sari leert al deze vaardigheden van haar ouders op de boerderij.
Elke stap in de levenscyclus van wol wordt voorzien van een mooie paginagrote illustratie, met enkele zinnen tekst. Wanneer Sari de compost in de aarde begraaft, benadrukken grote cursieve letters bovendien deze actie.
De illustraties in dit boek zijn handgemaakt met waterverf en kleurpotloden en werden afgewerkt met digitale technieken. Ze zijn zeer gedetailleerd, verfijnd en kleurrijk. Elke pagina wordt gevuld met mooie mensen, schattige dieren en landelijke taferelen. Tevens gaan we doorheen het boek mee met de seizoenen, we komen terecht in de lente, zomer, herfst en winter, dit wordt zeer mooi weergegeven via de prachtige illustraties.
Op het einde van het verhaal krijgen we nog een mooi overzicht van de wolkringloop van schaap tot sjaal.

‘Sari’s wollen sjaal’ is een mooi boek waarbij de cyclus van wol mooi ambachtelijk wordt weergegeven, de duurzame en bewuste levenswijze komt zo mooi aan bod. Een ideaal voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar en wanneer je over wol/ schapen leert of wanneer het lente wordt.

Meer recensies van Karina1984