Realistische, ontroerende en liefdevolle roman
Rebecca Yarros heeft al een flink aantal boeken op haar naam staan. Ook dit verhaal is zo realistisch geschreven, dat het onder je huid kruipt. Het is een duale tijdlijn, geschreven vanuit de perspectieven van Harper (kleuterjuf) en Knoxville (brandweerman). Met veel inlevingsvermogen ingesproken Audioboek.
Het verhaal speelt zich af in een Amerikaans dorp met nabestaanden van omgekomen brandweerlieden. De volgende generatie brandweermannen is opgestaan, want er zijn altijd natuurbranden die bedwongen moeten worden.
Harper en haar broer Rycker hebben hun vader verloren. Rycker en Knoxville zijn vanaf hun jeugd al beste vrienden, zijn beiden brandweerman geworden. Één ding heeft Rycker absoluut verboden: Knox mag nooit zijn zusje verleiden. Hij wil niet, dat Harper weer altijd met angst of verdriet om een geliefde brandweerman moet leven.
Harper is kleuterjuf en vangt haar leerling en zijn babybroertje op, nadat hun alleenstaande moeder is verongelukt. Hun vader is compleet spoorloos. Uit nood, na een overstroming in haar appartement, verhuist Harper met de jongens tijdelijk naar het ruime huis van Knoxville, die voor langere een klus heeft bij de brandweer. Maar ineens staat hij bij Harper en de jongens in huis, als de klus voortijdig is afgelopen. Harper en Knoxville functioneren heel verdienstelijk als pleegouders. Er ontstaat iets tussen hun en de jongens. Ze nemen levensveranderede beslissingen, waarna de situatie met kinderen ineens volledig op z'n kop staat.
Yarros weet te overrompelen met verschillende plottwists, originele realistische verhaallijnen en wat spice. Ware liefde, jeugdvrienschap, rouw, pleegzorg zijn enkele elementen in dit hartverwarmende verhaal. Prachtig luisterboek, dat ik bijna onafgebroken heb beluisterd