Leuk boek!
Shame on me! Ik heb dit boek al eeuwen in mijn kast staan. Ik las ook nog maar één boek van Ali: Bride. Dat boek vond ik geweldig, dus geen idee waarom ik haar boeken zo lang in mijn kast laat staan.
Vorig jaar wou ik 12 boeken uit eigen kast lezen, ik heb er in totaal 0 gelezen. Dus ik ging in januari meteen terug aan slag met deze challenge. Het boek Check & Mate van Ali Hazelwood stond op mijn lijstje, dus leek me ideaal om daarmee te starten.
Het boek gaat over Mallory, die heel graag schaakte toen ze jonger was. Maar nu is ze helemaal klaar met de sport. Waarom ze gestopt is, dat ontdek je in het boek. Haar beste vriendin vraagt haar om mee te doen aan een low key schaaktornooi, daar verlaat Mallory de nummer 1 van de wereld en zo gaan de poppen aan het dansen…
Het is een prachtig boek! Het leest super vlot en het gaat als een vaart vooruit. Dat vind ik erg leuk in deze boeken. Het gaat veel over schaken, maar dat stoorde me niet omdat de relatie tussen Mallory en haar familie ook erg centraal staat in dit boek. De groei die zij doormaakt als personage is erg mooi om te zien. Jammer dat ik deze parel zo lang in mijn kast heb laten liggen. Hoog tijd dus voor nog een boek van Ali!