Een mix van fictie en realiteit

KathleenDG 09 maart 2023
De verwachtingen voor dit debuut van auteur Eppo Leon waren hoog, maar helaas werden ze helemaal niet ingevuld.
Zoals de titel doet vermoeden, situeren de personages zich enerzijds in de kunstenaarswereld en anderzijds in het klimaatactivisme. We volgen de personages vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw tot halfweg de 21ste eeuw wat betekent dat het laatste deel uitsluitend fictief is.
De schrijver vermengt fictie en realiteit met elkaar en hoewel dit ambitieus is, vind ik het niet altijd geslaagd. Bovendien konden noch de verhaallijnen noch de personages me overtuigen. De personages blijven oppervlakkig en komen eerder antipathiek over. De verhaallijnen zijn af en toe te gekunsteld en daarom minder geloofwaardig. De auteur krijgt zelf een rol toebedeeld in het verhaal, wat op zich origineel is, maar verdere info over hem wordt niet gedeeld door de uitgeverij en dat maakt hem of haar natuurlijk mysterieus.
De roman heeft een prachtige cover die me aansprak en ook de titel wekte nieuwsgierigheid op, maar het boek kon me verder niet bekoren.

Meer recensies van KathleenDG