Spannend én ontspannend: leesplezier verzekerd !

KathleenDG 23 juli 2024
De zomerse cover van ‘Bellagio’ doet ons vermoeden dat we te maken krijgen met het relaas van een vakantieliefde die zich afspeelt aan het Comomeer in Italië. Heel snel echter komen we te weten dat de Nederlandse auteur, Nan Adams, ons verder ook nog meeneemt naar andere plaatsen in Europa en zelfs in de Verenigde Staten.
‘Bellagio’ vertelt de boeiende levensloop van de Nederlandse Beatrijs, die later Beatrice genoemd wordt. Na een korte intro begint haar verhaal in Bellagio in 1938, het idyllische mondaine dorp aan het Comomeer, waar de hogere kringen tijdens de zomer vertoeven. Beatrice sluit er vriendschap met leeftijdsgenoten van verschillende nationaliteiten en ze wordt er ook voor de eerste keer verliefd. Helaas zorgt de Tweede Wereldoorlog ervoor dat haar tot nu toe zorgeloze leven anders verloopt dan dat ze gehoopt had.
‘Bellagio’ kon me bekoren om verschillende redenen: de vlotte schrijfstijl (het boek leest als een trein), de onverwachte wendingen en intriges (niet alles is wat het lijkt) en de sterke karaktertekening van de hoofdpersonages.
‘Bellagio’ is het eerste deel van de serie “De Alfa-vrouwen”. Ik kijk er alvast naar uit om zowel de andere delen “Malibu” (deel 2) en “Mayfair” (deel 3) als de spin-off “Het geheim van Amsterdam” te lezen deze zomer.

Meer recensies van KathleenDG